Trädserien

Karleksparet800.jpgTrädserien består idag av tjugofyra målningar föreställande främst träd och skog. Trädserien började att växa fram under försommaren 2013, ett år efter det att jag gått en kurs i frigörande måleri. Tack vare kursen i Vedic Art, de sjutton principerna, lyckades jag släppa fram skapar glädjen och prestationsångesten släppte.

Serien började med målningen Ursprung som kom till när jag provade en ny teknik. Jag utnyttjade en av akrylens bästa egenskaper, vattenlösligheten, och använde en blomspruta. Vattendropparna tog med sig en del av färgen och bildade slingrade rännor nedför duken. Med lite fantasi anade jag stammar och rötter. På så sätt uppstod träd efter träd och målning efter målning.

Ungefär samtidigt mötte jag kärleken. Jag bestämde mig för att lämna karriären inom handel och gå igenom 40:års inventeringen. Med min partner en jämlike jag lärt känna något år tidigare vid min sida.

Under Trädseriens uppkomst har jag ägnat mig åt att samla in information om mina rötter. Anledningen till detta var min familjs historia. Det fanns en livförsäkring som tecknats i Warszawa 1932 som efter ett intensivt detektivarbete tillföll oss i familjen Luxenburg 2013. Fortfarande har inte alla bitar fallit på plats i min familjehistoria som sträcker sig till slutet på 1700 talet då min farfars farfars farfar föddes.

Ta gärna en titt i gallerietdär finns Trädserien samlad.