Om mig

Namn: Pamela Luxenburg

Yrke: Textilingenjör, Konstnär, Vedic Art- och Yin Yoga lärare

Ålder: 52

Familj: Sambon Jockson, dottern Ari 25, sonen Valle 20 från tidigare äktenskap och bonusdottern Mika 23. 

Bor: Södermalm i Stockholm

Jag föddes i Stockholm av polska föräldrar och växte upp på Östermalm och i Kista. Sedan jag kan minnas har jag tecknat, målat och skrivit. Tjugo år gammal flyttade jag till Tyskland. Kort därpå dog min pappa, en sorg jag har bearbetat genom att måla. Inför min första utställning 1994 greps jag av prestationsångest och ställde in utställningen. I Tyskland, studerade jag till textilingenjör, bildade familj och drev företag inom försäljning av barnkläder och kosmetika.

Det som presenteras på hemsidan är akryl och akvarell målningar. 2011 när jag stod mitt i karriären som avdelningschef gick jag en grundkurs i Vedic Art, frigörande måleri. Jag förälskade mig i akrylfärgens egenskaper och fick redskap för att komma över prestationsångesten som drabbat mig som tjugotvååring. Kursen ledde snabbt till flera påbyggnadskurser och sedan Vedic Art-lärarutbildning undervisar jag även i frigörande måleri enligt de 17 principerna.

I min vardag är målandet en viktig del. Staffli, spånplatta, penslar, duk och färger finns alltid lättillgängliga hemma. Målningarna är som en dagbok för mig. De speglar mitt liv, mitt sökande efter mina rötter, en brokig europeisk familjehistoria, och de påminner mig om mitt fokus. Jag målar så ofta jag kan, i sovrummet intill sängen i perioder nästintill dagligen.

En annan viktig del i mitt liv är yogan. Den kom in på allvar i mitt liv i och med att jag träffade Jockson. Sedan 2013 yogar vi flera gånger i veckan oavsett om det är inomhus eller utomhus. Sedan jag gick en Yin-Yoga lärarutbildning så ger jag klasser även i Yin-Yoga. Oftast ges dessa i kombination med Konst & Yoga helger. 

Pamela Luxenburg