Om mig

Namn: Pamela Luxenburg

Yrke: Textilingenjör, Konstnär

Ålder: 49

Familj: Sambon Jockson, dottern Ari 20, sonen Valle 16, från tidigare äktenskap och bonusdottern Mika 18. 

Bor: Mariatorget i Stockholm

Jag föddes i Stockholm av polska föräldrar och växte upp på Östermalm och i Kista. Sedan jag kan minnas har jag tecknat, målat och skrivit. Tjugo år gammal flyttade jag till Tyskland. Kort därpå dog min pappa, en sorg jag har bearbetat genom att måla. Inför min första utställning 1994 greps jag av prestationsångest och ställde in utställningen. I Tyskland, studerade jag till textilingenjör, bildade familj och drev företag inom försäljning av barnkläder och kosmetika.

Det som presenteras på hemsidan är akrylmålningar. 2011 när jag stod mitt i karriären som avdelningschef gick jag en grundkurs i Vedic Art, frigörande måleri. Jag förälskade mig i akrylfärgens egenskaper och fick redskap för att komma över prestationsångesten som drabbat mig som tjugotvååring. Kursen ledde snabbt till flera påbyggnadskurser och sedan Vedic Art-lärarutbildning undervisar jag även i frigörande måleri enligt de 17 principerna.

I min vardag är målandet en viktig del. Staffli, spånplatta, penslar, duk och färger finns alltid lättillgängliga hemma. Målningarna är som en dagbok för mig. De speglar mitt liv, mitt sökande efter mina rötter, en brokig europeisk familjehistoria, och de påminner mig om mitt fokus. Jag målar så ofta jag kan, i sovrummet intill sängen i perioder nästintill dagligen.

Välkommen till en personlig resa.

Pamela